facebook

Ψήνω λαχανικά με το σωστό τρόπο

 

Τα ψητά λαχανικά είναι η τέλεια γαρνιτούρα για κάθε κυρίως πιάτο. Είναι γευστικά, χορταστικά και πάνω απ’όλα υγιεινά! Μαγειρεύονται γρήγορα οπότε μπορείτε να τα προσφέρετε ακόμα και σαν συνοδευτικά με κρασί όταν έχετε φίλους στο σπίτι. Μπορείτε να ψήσετε όλα τα είδη λαχανικών αρκεί να ακολουθήσετε τους κανόνες. Ορίστε τι πρέπει να κάνετε:

1ον Τα λαχανικά όπως πατάτες, καρότα ή αγκινάρες καλό είναι να τα προμαγειρέψετε πριν τα βάλετε στο γκριλ. Αν τα ψήσετε κατευθείαν θα παραμείνουν σκληρά και καθώς τα μασάτε θα σας θυμίζουν αυτό που λέμε «λάστιχο»! Δοκιμάστε να τα βράσετε για να μαλακώσουν λίγο και να μην χρειαστείτε μισή μέρα για να τα ψήσετε, αλλά και για να διατηρήσουν την υπέροχη γεύση τους.

2ον Πριν βάλετε τα λαχανικά σας στο τηγάνι/γκριλ (ή στην ψησταριά) πρέπει να το ζεστάνετε στη φωτιά και στη συνέχεια το περάσετε με λάδι χρησιμοποιώντας λίγο χαρτί κουζίνας. Έτσι δεν υπάρχει περίπτωση τα λαχανικά σας να κολλήσουν.

3ον Καθώς ψήνετε τα λαχανικά σας καλό είναι να τα αναποδογυρίζετε πολλές φορές και να τα αλλάζετε θέση ώστε να μην παραψηθούν ή καούν. Θα είναι έτοιμα όταν στην άκρη είναι τραγανά ενώ στο κέντρο παραμένουν ζουμερά όταν τα τρυπάτε με το πιρούνι.

4ον Αν θέλετε να ψήσετε λαχανικά όπως ντοματίνια ή κρεμμύδι, που μπορεί να χάσουν το σχήμα τους στο ψήσιμο και να γίνουν κομμάτια, χρησιμοποιήστε μόνο τηγάνι/γκριλ. Κρίμα να πέσουν τα αγαπημένα σας λαχανικά μέσα στα κάρβουνα!

Είστε πλέον έτοιμες για το σωστό ψήσιμο λαχανικών! Νόστιμες γεύσεις και υγιεινές σε λίγα μόνο λεπτά. Από ορεκτικό, γαρνιτούρα έως και κυρίως vegetarian πιάτο, τα ψητά λαχανικά έχουν σταθερή αξία και τα αγαπάμε πολύ!