facebook

Σπανάκι για δυνατά μωρά

Ο Ποπάϊ έτρωγε σπανάκι και γινόταν δυνατός! Και είχε απόλυτο δίκιο γιατί είναι μια εξαιρετική τροφή που θα δυναμώσει το μωράκι σας. Αγαπώ πολύ τα λαχανικά και ψάχνω συνεχώς πληροφορίες σχετικά με τα θρεπτικά συστατικά τους. Έτσι βρήκα ότι το σπανάκι είναι μια από τις πιο θρεπτικές τροφές (κάτι ήξερε ο Ποπάϊ!) γιατί περιέχει ασβέστιο, σίδηρο και Βιταμίνη Α αλλά κάνει και πολύ καλό στο δέρμα. Στο μενού του μωρού σας όμως καλό είναι να το εντάξετε μετά τον 9ο – 10ο μήνα. Μέχρι εκείνη την ηλικία τα μωράκια δεν κάνει να τρώνε φυλλώδη πράσινα λαχανικά. Όταν διαλέγετε σπανάκι για το μωράκι σας πρέπει να προσέχετε να έχει έντονο πράσινο χρώμα, τα φύλλα να μην είναι μαραμένα και να μην έχει σημάδια διάβρωσης, δηλαδή να είναι χαλασμένα πολλά φύλλα του. Πριν το μαγειρέψετε πρέπει να το πλύνετε πολύ καλά αρκετές φορές γιατί συνήθως έχει αρκετή λάσπη. Εξετάστε τα φύλλα προσεκτικά και πετάξτε αυτά που είναι σάπια και αυτά που έχουν πολλά κίτρινα σημάδια και κόψτε τα μακριά κοτσάνια αν υπάρχουν. Μπορείτε να το βράσετε είτε να το μαγειρέψετε στον ατμό και καλό είναι να το σουρώσετε καλά στη συνέχεια για να μην βγάλει πολλά υγρά. Επειδή η γεύση του είναι αρκετά έντονη καλό είναι να το αναμίξετε με κάποιο άλλο υλικό για να φτιάξετε το φαγητό του μωρού σας. Το σπανάκι ταιριάζει ωραία με μπανάνα, γλυκοπατάτα ή πατάτα και για πιο μεγάλα μωράκια το σπανακόρυζο είναι επίσης ένα πολύ θρεπτικό και υγιεινό πιάτο. Δοκιμάστε και άλλους συνδυασμούς και φροντίστε να τρώει συχνά το μωράκι σας σπανάκι για να γίνει πολύ πολύ δυνατό!